Investeringsmånaden 2017


IM Affisch NY

Låt oss presentera månaden med det stora I:et, nämligen Investeringsmånaden! En månad fylld av inspirationsföreläsningar, aktiviteter och nätverkande. Börsgruppen ser otroligt mycket fram emot denna fartfyllda månad, där man har möjligheten att lära sig ännu mer om karriär, aktier och sparande. Ta chansen och investera tid i dessa två spännande veckor!

Schema och anmälan:

Måndag 13/2

12.00-13.15 i C1: Inspirationsföreläsning med Christer Trägårdh, chef för svensk verksamhet på Swedbank.

Först ut under Investeringsmånaden är Christer Trädgårdh, LiU-alumn och numera chef för svensk bankverksamhet på Swedbank!

Christer Trägårdh är civilekonom och tog sin examen från Linköpings universitet. Christer har även en Executive MBA. Han har bland annat haft ett flertal olika chefspositioner inom Handelsbanken, varit VD i Bergslagens Sparbank och Regionchef för Swedbanks östra region. Numera ser vi honom som vice VD och chef för Svensk bankverksamhet och i koncernledningen för Swedbank.

Kom och lyssna på Christers arbetslivserfarenheter och just hans väg till framgång! Det blir lärorikt och intressant. Nu sparkar vi igång Investeringsmånaden!

När? Måndagen den 13 februari kl 12:00 – 13:15

Var? C1

Anmäl dig här

17.00-19.00 i C3: Aktieutbildning Steg 1 med Börsgruppen

Börsgruppens aktieutbildning består av två delar där målet är att man efter dessa steg ska känna sig bekväm att handla med aktier, samtidigt som man får lära sig den bakomliggande teorin.

Aktieutbildning steg ett är till för dig som vill få en god översikt över ditt sparande och värdepappersmarknaden i sin helhet. Vilket sätt finns det att spara på, och vilket är bäst för dig?

När? Måndagen den 13 februari kl 17:00-19:00

Var? C3

Anmäl dig här

Tisdag 14/2

12.00-13.15 i ACAS: Inspirationsföreläsning med Anders Sjunnesson, koncernchef och grundare av Pepins

Tisdagen den 14/2 bjuder vi in dig till en intressant inspirationsföreläsning med Anders Sjunnesson, grundare och koncernchef för Pepins. Pepins är världens första marknadsplats för crowdfundade bolag. Anders har även varit medgrundare till tradingplattformen Tbricks.

Denna föreläsning handlar dels om hur man kan göra resan från en startup till ett etablerat företag, dels hur tjänster såsom Pepins kan öppna upp möjligheter för dagens startups. Utöver detta handlar föreläsningen även om Anders egna resa och hur Pepins vuxit till att bli det som det idag är. Detta kan du inte missa!

När? Tisdagen den 14:e februari kl 12:00-13:15

Var? ACAS

Anmäl dig här

Onsdag 15/2

12.00-13.15 i C2: Inspirationsföreläsning med Stefan Glevén, partner i EQT

Varmt välkomna på en mycket inspirerande föreläsning med Stefan Gléven, partner i EQT.

Stefan har sina akademiska rötter i Linköpings universitet, Braunschweig universitet i Tyskland och även University of Florida i USA. Med en internationell karriär bakom sig och medlem i Infrastructure Partners Investment Committee, jobbar han nu som partner i EQT Partners som är ett riskkapitalbolag.

Under dagens föreläsning kommer Stefan bland annat att tala om grunderna för PE och EQT samt om karriärmöjligheter inom hans branch. En timma i ditt liv du inte vill missa, varmt välkomna till C2 12:00-13:15.

När? Onsdagen de 15:e februari kl 12:00-13:15

Var? C2

Anmäl dig här

17.00-20.30 i ACAS: Entreprenörskväll

Har du alltid undrat hur det är att starta upp och driva eget bolag? Eller hur man omvandlar idéer till att bli verklighet? Eller hur man faktiskt lyckas få ett bolag att bli framgångsrik? Då är Entreprenörskvällen något för dig!

Med oss under kvällen har vi grundaren Magnus Thorarensen från BRP systems som har låtit utveckla ett affärssystem som reducerar kostnader för administrativ personal samt optimerar företagares resursutveckling. Vi kommer även möta Shortcut Medias VD, Anders Brinck som kommer berätta hur han har varit med och bidragit till bolagets framgångar, från källarlokal till 800 kvm kontorslokal i Stockholm och notering på aktietorget! Dessutom kommer Martina och affärscoachen Lasse från LEAD, bolaget som är utsedd till Sveriges bästa företagsinkubator. LEAD hjälper entreprenörer med innovativa idéer att växa snabbare och säkrare, till expansiva tillväxtföretag.

Kvällen börjar med att entreprenörerna och företagen presenterar sig och sina bedrifter, därefter följer en öppen dialog som avslutas med tilltugg och mingel med inspiratörerna. Välkomna att delta under denna inspirerande kväll.

När? Onsdagen den 15:e februari kl 17.00-20.30

Var? ACAS

Anmäl dig här

Torsdag 16/2

12.00-13.15 i C2: Inspirationsföreläsning med Henry Ohlsson, Vice riksbankschef

Börsgruppen presenterar stolt en inspirationsföreläsning av högsta rang! Torsdagen den 16/2 kommer Henry Ohlsson, Vice riksbankschef, att hålla en lunchföreläsning på LiU. Henry var tidigare professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet och Göteborgs universitet, och är nu sedan två år tillbaka Vice riksbankschef.

Föreläsningen bjuder på mycket, bland annat penningpolitik och centralbankers arbete för att inspirera för studier och arbete inom makroekonomi. Henry har stora erfarenheter och har främst bedrivit forskning inom arbetsmarknad, lönebildning och skatter.

När? Torsdagen den 16:e februari kl 12:00-13:15

Var? C2

Anmäl dig här

17.00-19.00 i ACAS: M&A-kväll med KPMG

Vill du jobba med M&A och transaktionsrådgivning, samt ta chansen att mingla och knyta bra kontakt med KPMG? Vill du lära dig att lösa case med de verktyg/metoder som KPMG använder sig utav för att lösa just sina uppdrag? Vill du ha en inblick i hur man faktiskt arbetar med transaktioner i en otroligt spännande och rolig branch?

Då är M&A kvällen med KPMG något som verkligen är värt att gå på! KPMG kommer till Linköpings universitet och kommer att sätta ihop ett verkligt case som faktiskt har arbetats med på KPMG. Du kommer att få lära dig vilka metoder/verktyg som är lämpliga att använda för att lösa dessa uppdrag, få en inblick i hur man arbetar med transaktioner och även lära dig hantera business case som många intervjuer idag har inslag utav.

Ta chansen att visa framfötterna under denna case och mingelkväll! Det kommer dessutom att bjudas på middag. KPMG kommer även att under februari ha en annons ute för Associates och Interns till Deal Advisory med start augusti. Detta är ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter, lära sig mer kring caselösning och sist men inte minst visa framfötterna om man är intresserad av ett jobb på KPMG och Deal Advisory. Ansök genom att skicka CV och en kort motivering till rekrytering@borsgruppen.se

När? Torsdagen den 16:e februari kl 17:00-19:00

Var? ACAS

Måndag 20/2

12.00-13.15 i C2: Inspirationsföreläsning med Jan Bolmeson, driver bloggen ”Rika tillsammans”

Tycker du att finans och ekonomi, samt gillar att blogga? Eller kanske gillar du att inspireras av personer som gått sin egen väg till framgång?

Då är denna inspirationsföreläsning med Jan Bolmesson, som driver bloggen ”Rika tillsammans”, verkligen något för dig!

Jan har bloggat om privatekonomi sedan 2008. Han har ett brinnande intresse i att lära ut sina kunskaper och dela med sig av vägen till att bli ekonomiskt oberoende. Alla kan blir rika genom att strukturera sin egen privatekonomi “som ett proffs” och genom att spara minst 10% av sina inkomster varje månad som används till långsiktiga och säkra avkastningar.

När? Måndagen den 20:e februari kl 12:00-13:15

Var? C2

Anmäl dig här

17.00-19.00 i C3: Aktieutbildning steg 2 med Börsgruppen

Börsgruppens aktieutbildning består av två delar där målet är att man efter dessa steg ska känna sig bekväm att handla med aktier, samtidigt som man får lära sig den bakomliggande teorin. Spetsa dina aktiekunskaper!

Steg 2 är en naturlig uppföljning av steg 1. Under steg två får du lära dig mer om avancerade sparformer. Du kommer även att komma i kontakt med nya sparstrategier och fördjupa dig inom dessa. Utbildningen är högst väsentlig till alla spar- och aktieintresserade och egentligen till alla privatpersoner.

När? Måndagen den 20:e februari kl 17:00-19:00

Var? C3

Anmäl dig här

Tisdag 21/2 & Onsdag 22/2

Womens Finance Days

Women’s Finance Days, WFD, är ett tvådagars event på LiU som anordnas av I-sektionens Iris, Börsgruppen och ELIN – Ekonomföreningen vid Linköpings universitet. Projektet utgörs av två välplanerade heldagar med ”Kvinnor och karriär” i fokus. Här får Lius studenter möjlighet att inspireras, nätverka och utvecklas. Detta genom föreläsningar och workshops, där det ges tillfälle att ta del av framgångsrika kvinnors historier, men också genom aktiviteter som förbereder inför en framtida karriär.

Women´s Finance Days är det största eventet på Linköpings universitet som uppmärksammar kvinnligt ledarskap. Alla studenter oavsett program välkomnas och tidigare års upplagor har varit väldigt uppskattade.

För mer info klicka här!

Torsdag 23/2

17.00-19.00 i ACAS: CV-Workshop med Academic Work

Dags att söka jobb? Eller behöver du vässa CV:et till sommarjobbet? Se hit! Den 23 februari mellan kl 17 och 19 kommer Academic Work till campus och genomför CV-granskning. Du får ensam sitta med en av Academic Works specialister och steg för steg gå igenom ditt CV. Ta chansen och skicka in ditt CV senast den 19 februari för att delta! Platserna är begränsade och tillsätts löpande så skicka in ditt CV redan idag! Skicka ditt CV till rekrytering@borsgruppen.se

När? Torsdagen den 23 februari kl 17.00-19.00

Var? ACAS

Fredag 24/2

12.00-13.15 i C2: Lunchföreläsning med Johan Löfgren, Head of Business Development på Danske Bank.

Vi välkomnar en av Börsgruppens samarbetspartners Danske Bank där ingen mindre än Johan Löfgren, Head of Business Development på Danske Bank, ger åhörarna en föreläsning som sent kommer att glömmas!

Johan kommer berätta om vilka utmaningar och möjligheter bankbranschen och Danske Bank står inför i en snabbföränderlig värld, och hur det påverkar våra kunder och medarbetare – både nu och i framtiden.

Johan jobbar på Danske Bank, Sveriges snabbast växande bank. Hur ser bankbranschens framtid ut? Vilka möjligheter erbjuder Danske Bank dig som är student eller nyutexaminerad? Detta kommer också att besvaras under lunchföreläsningen. Välkomna!

När? Fredagen den 24:e februari kl 12:00-13:15

Var? C2

Anmäl dig här

 

 

Alla nyheter