Information om föreläsarna

2017 års upplaga av Investeringsmånaden gästas av bland andra nedanstående personer:

Christer Trägårdh

Christer Trägårdh är civilekonom och tog sin examen från Linköpings universitet. Christer har även en Executive MBA. Han har bland annat haft ett flertal olika chefspositioner inom Handelsbanken, varit VD i Bergslagens Sparbank och Regionchef för Swedbanks östra region. Numera ser vi honom som vice VD och chef för Svensk bankverksamhet och i koncernledningen för Swedbank.

 

Anders Sjunnesson

Anders Sjunnesson, grundare och koncernchef för Pepins. Pepins är världens första marknadsplats för crowdfundade bolag. Anders har även varit medgrundare till tradingplattformen Tbricks.

Hans föreläsning handlar dels om hur man kan göra resan från en startup till ett etablerat företag, dels hur tjänster såsom Pepins kan öppna upp möjligheter för dagens startups. Utöver detta även om Anders egna resa och hur Pepins vuxit till att bli det som det idag är.

 

Stefan Glevén

Stefan har sina akademiska rötter i Linköpings universitet, Braunschweig universitet i Tyskland och även University of Florida i USA. Med en internationell karriär bakom sig och medlem i Infrastructure Partners Investment Committee, jobbar han nu som partner i EQT Partners som är ett riskkapitalbolag.

 

Entreprenörskväll

Under Entreprenörskvällen finns grundaren Magnus Thorarensen från BRP systems med, som har låtit utveckla ett affärssystem som reducerar kostnader för administrativ personal samt optimerar företagares resursutveckling. Vi kommer även möta Shortcut Medias VD, Anders Brinck som kommer berätta hur han har varit med och bidragit till bolagets framgångar, från källarlokal till 800 kvm kontorslokal i Stockholm och notering på aktietorget! Dessutom kommer Martina och affärscoachen Lasse från LEAD, bolaget som är utsedd till Sveriges bästa företagsinkubator. LEAD hjälper entreprenörer med innovativa idéer att växa snabbare och säkrare, till expansiva tillväxtföretag.

 

Henry Ohlsson

Börsgruppen presenterar stolt en inspirationsföreläsning av högsta rang!  Henry var tidigare professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet och Göteborgs universitet, och är nu sedan två år tillbaka Vice riksbankschef.

 

Jan Bolmesson

Tycker du att finans och ekonomi, samt gillar att blogga? Eller kanske gillar du att inspireras av personer som gått sin egen väg till framgång?

Jan har bloggat om privatekonomi sedan 2008. Han har ett brinnande intresse i att lära ut sina kunskaper och dela med sig av vägen till att bli ekonomiskt oberoende. Alla kan blir rika genom att strukturera sin egen privatekonomi “som ett proffs” och genom att spara minst 10% av sina inkomster varje månad som används till långsiktiga och säkra avkastningar.

 

Johan Löfgren

Vi välkomnar en av Börsgruppens samarbetspartners Danske Bank där ingen mindre än Johan Löfgren, Head of Business Development på Danske Bank, ger åhörarna en föreläsning som sent kommer att glömmas!

Johan kommer berätta om vilka utmaningar och möjligheter bankbranschen och Danske Bank står inför i en snabbföränderlig värld, och hur det påverkar våra kunder och medarbetare – både nu och i framtiden.

Johan jobbar på Danske Bank, Sveriges snabbast växande bank. Hur ser bankbranschens framtid ut? Vilka möjligheter erbjuder Danske Bank dig som är student eller nyutexaminerad?