wdfheader

Women´s Finance Days är ett tvådagars event på Linköpings universitet som anordnas av Isektionens
Iris, ELIN- Ekonomföreningen vid Linköpings universitet och Börsgruppen. WFD
utgörs av två välplanerade heldagar med ¨Kvinnor och karriär¨ i fokus. Här får LIUs studenter
möjlighet att inspireras, nätverka och utvecklas. Detta genom föreläsningar och workshops,
där det ges tillfälle att ta del av framgångsrika kvinnors historier, men också genom aktiviteter
som förbereder inför en framtida karriär.

Tanken är att flera välkända företag ska delta och berätta om sin verksamhet genom
inspirerande företagspresentationer. Det kommer också erbjudas inspirationsföreläsningar av
framgångsrika kvinnor i näringslivet.

Women´s Finance Days är det största eventet på Linköpings universitet som uppmärksammar
kvinnligt ledarskap. Alla studenter oavsett program välkomnas och tidigare års upplagor har
varit väldigt uppskattade.

Women´s Finance Days finns på Facebook under ¨Women´s Finance Days¨ och på Instagram
¨womensfinancedays¨. Det finns även en hemsida under uppbyggnad.

Nedan finner du 2017 års schema för WFD:

 

Schema:

Tisdag 21/2

Swedbank – frukostföreläsning

Tid: 9.15-10

Plats: C3

Anmälningslänk

Hur kan en dag se ut på Swedbank? Vad finns det för karriärmöjligheter och hur är det som ung kvinna att arbeta i en mansdominerad bransch?

Cathrine Danin, makroekonom, och Johanna Gabrielsson, HR-chef Östra regionen, kommer under denna frukostföreläsning att berätta utifrån egna erfarenheter om bakgrund och karriär i en värld där kvinnor är underrepresenterade.

Starta dagen på bästa sätt med en inspirerande föreläsning!

PS. Detta är WFD invigning så alla anmälda får självklart grymma goodiebags och god frukost!

Övrigt: Bjuds på frukost. Anmälan stänger 20/2 23.59.

 

Handelsbanken – Lunchföreläsning

Tid: 12.15-13

Plats: C2

Anmälningslänk

Vad är det som gör Handelsbanken till en av Nordens största banker? Och hur skiljer de sig från andra banker? Michael Rimstedt och Gunilla Lisa Byström kommer under en spännande lunchföreläsning berätta mer om Handelsbanken som arbetsgivare och vilka karriärmöjligheter som finns inom Handelsbanken, där de även kommer prata om kvinnliga exempel som gjort karriär inom Handelsbanken. Välkommen på en intressant lunchföreläsning och ta reda på hur du kan vara med och utveckla en av Nordens största banker!

De 50 första på plats bjuda även på lunch, en supergod nudelbox från Zodiaken!

CV-fotografering

Tid: 15.15-17

Plats: A24
CV kan ses som en första dejt eller kontaktannons. Det är din chans att glänsa och ge ett bra och personligt intryck hos en framtida arbetsgivare. Ett bra foto förstärker den personliga delen av ditt cv och kan ge dig ett plus i kanten,  ¨hon ser trevlig ut¨…  Men det här med att hitta en professionell bild bland alla mingelbilder från Kårallen är kanske omöjligt? Du är inte ensam om det och WFD ställer upp med lösningen – CV-fotografering. Sätt på dig något snygg och ta fram ditt finaste leende så löser våra fotografer resten.

 

 

Barbro Fällman – konsten att övertyga

Tid: 17.15-18.30

Plats: ACAS

Anmälningslänk

Vad är det som gör att vissa talare, offentliga personer och presentatörer på jobbet når stora framgångar medan andra får ett svalare mottagande? Om du frågar Barbro Fällman har hon flera svar på frågan. Hon jobbar nämligen med att analysera politiker, presidenter och andra skickliga talare för att du ska kunna tillämpa deras metoder i din vardag.

Barbro Fällman kommer under eftermiddagen att hålla en tema-kväll där du har möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom kommunikation såväl för studier, jobb eller privatliv. Barbro Fällman har arbetat som lektor och språkforskare med specialistkunskaper inom olika språk, pedagogik och retorik och vi är säkra på att ni kommer lära er mycket under eftermiddagen!

Barbro Fällman har även skrivit flera böcker som vänder sig till studenter i olika utbildningar samt till lärare, informatörer och andra med yrken där muntlig färdighet är väsentlig. Passa på att köpa en av hennes böcker och ta med den till tema-kvällen så signerar Barbo den på plats!

Klicka på länken här för att komma till hennes böcker: http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Barbro%20F%E4llman

Det bjuds på kaffe och fika!

 

 

Onsdag 22/2

Frukostträning

Tid: 8.30-9.15

Plats: Campushallen

Anmälningslänk

En favorit i repris är tillbaka – morgonträning på Campushallen. Dra på er träningskläder och häng med på ett spinningpass tillsammans med andra taggade studenter. När vi kämpat oss igenom träningspasset så avrundar vi med lite skönhäng och WFD bjuder på en lyxig frukost.

Under frukosten kommer även Women´s Career Network och berättar om sig själva. Deras ambition är att skapa den naturliga mötesplatsen för karriärsdrivna studenter och framstående bolag. Spännande tycker vi!

 

Skynda dig att anmäla dig då det endast finns 35 platser!

Max antal – 35 st. Det kommer bjudas på frukost

Deloitte – lunchföreläsning

Tid: 12.15-13

Plats: C2

Anmälningslänk

Nyfiken på hur det är att arbeta med M&A inom ett av världens största revisions- och konsultnätverk? Välkommen till Deloitte’s lunchföreläsning med medarbetare från vårt affärsområde Financial Advisory! Inom Financial Advisory erbjuder Deloitte rådgivning och stöd i processer som omfattar värdering, köp, försäljning, omstrukturering och fusioner av företag och verksamheter. Vi kommer berätta om vår roll i transaktionsprocessen, hur en vanlig dag på jobbet kan se ut, Financial Advisory Internship, varför vi behöver fler duktiga kvinnor och självklart lite skvaller kring hur snacket går vid kaffemaskinerna.

100 första på plats får wrap.

Victoria Senkpiel – Lunchföreläsning

Tid: 15.15-16

Plats: C3

Anmälningslänk

Har du en idé som du drömmer om att förverkliga? Välkommen till en inspirerande föreläsning med Victoria Senkpiel, VD för Glossy Box. Victoria är mångsidig entreprenör som även designar och har sitt eget skomärke. Kom och lyssna på hennes framgångssaga.

Det kommer finnas kaffe och fika.