Börsgruppen söker ny styrelse 16/17


NYSTYRELSE

Tag chansen och gör något extra av din studietid genom att engagera dig i Börsgruppens styrelse samt till förtroendeposter nästa läsår, som ger dig såväl nya kontakter som värdefulla erfarenheter!

Vill du vara med och driva universitetets största förening och utvecklas som person inom Börsgruppen? Vi söker dig som är öppen, tycker om att jobba i ett tight team och som har det där extra drivet. Som en del i Börsgruppens styrelse så arbetar du aktivt, både inom och utom din specifika roll, med att ständigt förbättra föreningen och arrangera spännande aktiviteter. Du kommer att ha ett stort eget ansvar och varje roll innebär olika utmaningar! Vi söker även ny revisor samt valberedning, vilka inte ingår i styrelsen, som också kräver stort engagemang och eget ansvar. Läs mer om vilka poster som finns nedan och ta gärna kontakt med respektive styrelsemedlem om du vill du veta mer om vad varje post innebär.

Tror du att detta är någonting som skulle passa dig, ansök till styrelsen genom att skriva en kortare presentation, max 150 ord, om dig själv och varför just du skulle passa i den specifika rollen. Du har även möjlighet att nominera en person som du tycker passar bra i rollen. Bifoga din presentation samt ange dina kontaktuppgifter och vilken styrelsepost du söker och skicka det till rekrytering@borsgruppen.se senast söndagen den 10/4.

 

Vice-/ Ordförande

Vill du driva och utveckla universitets största studentförening, samtidigt som du förbättrar din förmåga att fatta beslut och inspirera ditt team? Då bör du ta chansen att söka Vice Ordförande för Börsgruppen Hösten 2016!

Som ytterst ansvarig för samtliga evenemang Börsgruppen arrangerar har du stora möjligheter att utveckla ditt ledarskap. Du kommer som Vice ordförande att agera bollplank till resten av styrelsen tillsammans med Ordförande, för att sedan under våren 2017 ta över Ordförandeposten.

Som Ordförande får du en unik inblick i Börsgruppens samtliga verksamhetsområden. Det är en möjlighet att vidga ditt kontaktnät både på universitetet men även i näringslivet då posten innebär att vara Börsgruppens främsta kontaktperson. Ett nära samarbete med styrelsen är en självklarhet och förmågan att samarbeta och kommunicera är central.

Vi söker dig som är driven samt har en stor förmåga att ta initiativ och ansvar. Du brinner för finans, ekonomi och entreprenörskap men framförallt Börsgruppens medlemmar, aktiviteter och framtid. Har du visioner om att förbättra en verksamhet och både dina och andras prestationer? Missa då inte denna chans att bli Ordförande för universitetets största förening!

För frågor om rollen som Ordförande / Vice ordförande, kontakta John von Knorring på 073-023 60 83 eller john.vonknorring@borsgruppen.se.

 

Kassör

Har du ett brinnande intresse för bokföring och struktur? Gillar du att vara den som har koll på läget och ordning i pärmarna?

Som Kassör har du det yttersta ansvaret för föreningens ekonomi vilket kommer ge dig mycket goda erfarenheter. De huvudsakliga uppgifterna som medföljer posten är att betala fakturor och utlägg, fakturera företag och kontrollera att budget efterföljs. Kassören har även ansvaret för den löpande bokföringen och budgeten. Att ha läst Externredovisning A och fått ett bra betyg är meriterande och väldigt användbart om man inte har andra goda erfarenheter inom bokföring. Utöver det söker vi någon som löpande sköter Börsgruppens ekonomi och gör saker i god tid.

Låter detta som en post som passar dig, eller har du frågor om posten så tveka inte på att höra av dig till Rebecca Alnesjö på 070-740 27 70 eller rebecca.alnesjo@borsgruppen.se.

Sekreterare

Som sekreterare och intendent i Börsgruppen jobbar du nära kassör och ordförande och ansvarar för att de interna processerna i verksamheten fungerar. Du är ordningsam och tycker om att arbeta med administrativa uppgifter. Som sekreterare är du med på styrelsens möten och skriver dagordningar och protokoll, men i dina uppgifter ingår även att se till att Börsgruppens inventarier är i ordning och du har därför inga problem att självständigt ansvara för att se till att allt som behövs finns. Som Intendent har du också möjlighet att ta dig an fler ansvarsområden och sätter själv gränserna för hur mycket du vill engagera dig utöver dina ordinarie arbetsuppgifter. Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av nästa års styrelse i Börsgruppen!

För frågor om rollen som sekreterare och intendent, kontakta Isabel Mattisson på 076-055 52 09 eller Isabel.mattisson@borsgruppen.se.

Corporate Relations

Är du en analytisk person med ledaregenskaper? God kommunikationsförmåga och har sinne för affärer och företagsrelationer?

Som Head of Corporate Relations kommer du ha det spännande uppdraget att etablera nya företagsrelationer men också underhålla och utveckla de samarbeten som idag redan finns. Det underliggande målet för dig som ledare av utskottet är att stärka Börsgruppens varumärke mot företag i näringslivet. Du kommer fatta viktiga affärsmässiga beslut samt komma i kontakt med många ekonomi- och strategirelaterade frågor. Du tillsammans med ditt utskott kommer också planera flertalet projekt och gemensamt med projektgrupper samt utskott arbetar du för att såväl studenters som företagens intressen ska bli uppfyllda.   Arbetet i Corporate Relations kommer utveckla din ledarskapsförmåga och affärssinne samt ge dig goda erfarenheter i analys, problemlösning och koordinering. Vi söker dig som är en inspirerande ledare med mycket engagemang och ambitiösa mål. Du ska ha ödmjuk framtoning samt ha god planeringsförmåga.

För frågor om rollen som Head of Corporate Relations, kontakta Erik Sidén på 076-062 66 64 eller erik.siden@borsgruppen.se.

Marketing

Har du ett brinnande intresse för marknadsföring? Vill du vara med och aktivt arbeta för att fortsätta utveckla Börsgruppens varumärke?

Som ansvarig för marketing-utskottet kommer du att ha det yttersta ansvaret för Börsgruppens marknadsföring samt rekrytering av utskottets medlemmar. Du kommer leda Börsgruppens viktigaste utskott som kommer att ha en avgörande roll för Börsgruppens ansikte utåt mot studenter och företag. Arbetet som marketing-utskottet genomför inkluderar skapandet av broschyrer, affischer och marknadsföring inom sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter samt nyhetsbrev. Gruppen har även ansvar för utveckling och underhåll av Börsgruppens hemsida samt administration av mailadresser och mailkonto. Förkunskaper/erfarenhet inom grafisk design och photoshop  är meriterande. Planeringsförmåga, att arbeta mot deadlines och motivera andra är viktiga egenskaper. Som marknadsföringsansvarig så kommer du utveckla både dina ledarkunskaper och marknadsföringsenskaper enormt.

För frågor om rollen som Head of Marketing, kontakta Tobias Lundgren på 070-774 25 27 eller tobias.lundgren@borsgruppen.se.

Financial Education

Tycker du om att ha många bollar i luften med stort ansvar? Är du driven och vill utveckla samt anordna spännande lärorika evenemang för Börsgruppens medlemmar?

Financial Education har genom åren anordnat gästföreläsningar med några av Sveriges största namn inom finansvärlden. Som Head of är ditt ansvar att planera och genomföra dessa föreläsningar tillsammans med utskottsmedlemmarna du rekryterar. Ni hjälps tillsammans åt att ta in gästföreläsare och gruppen ska även anordna aktieutbildningar, den populära excelutbildningen och utveckla nya intressanta aktiviteter.

Ditt ansvar täcker också flertalet projekt över året och gemensamt med projektgrupper och utskott arbetar du för att studenters intressen ska bli uppfyllda. Som person är du ansvarsfull och social, du har ett starkt driv och tycker om att leda. Du motiverar folk i din omgivning och har en god kommunikationsförmåga.

För frågor om rollen som Head of Financial Education, kontakta Linus Böös på 073-436 39 84 eller linus.boos@borsgruppen.se.

Financial Analysis

Är du intresserad av aktiemarknaden och företagsanalyser, har ett fördjupat kunnande inom aktieanalys och ledarskapsegenskaper? Just nu letar Börsgruppen efter en ny Head of Financial Analysis. Som Head of kommer du att leda Börsgruppens största arbetsgrupp samt ingå i Börsgruppens styrelse.

Som Head of Financial Analysis (analysgruppen) är det meningen att du ska leda och guida medlemmarna. Medlemmarnai Analysgruppen arbetar i par med att skriva analyser på börsnoterade företag. Som hjälpmedel används bland annat årsredovisningar, ekonomisajter och nyhetssystemet Reuters 3000Xtra. Samtidigt får studenterna i Analysgruppen en få förunnad inblick i hur man arbetar med företagsanalys, fundamental fö retagsanalys och värdering och utbildning i Reuters 3000Xtra. Vi söker dig som har starka ledaregenskaper och drivs av att motivera andra.

Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av nästa års styrelse i Börsgruppen!

För frågor om rollen som Head of Financial Analysis, kontakta Maximilian Wassing på 070-874 67 55 eller maximilian.wassing@borsgruppen.se.

Event

Tycker du om att anordna event? Vill du ta på dig ett stort ansvar och utveckla dina projektledningskunskaper?

Eventutskottet har ansvar för att planera och genomföra Börsgruppens interna event, framförallt kick-offen som genomförs i skiftet september/oktober varje år. Det finns stora möjligheter för dig som ansvarig för events att påverka vilka evenemang som ska genomföras och vad de ska innehålla. Du kommer även att ansvara för rekryteringen av utskottet som under året genomför de olika eventen tillsammans med dig. Som Head of Events ska du gärna vara kreativ, kunna leda och inspirera en grupp med målsättning att integrera Börsgruppens medlemmar och på så sätt bidra till att föra föreningen framåt.

För frågor om rollen som Head of Event, kontakta Ray Benson på 070-878 22 76 eller ray.benson@borsgruppen.se.

Valberedning

Du har nu möjlighet att söka till Börsgruppens valberedning som är en oberoende grupp inom föreningen och har en central roll i Börsgruppen då dess uppgift är att nominera kandidater till Börsgruppens styrelse. Börsgruppen strävar efter att ständigt rekrytera de bästa kandidaterna, därför ansvarar valberedningen för att planera rekryteringsprocessen samt att hålla intervjuer med de sökande. Valberedningen kommer även löpande att följa verksamhetens arbete för att på så sätt ta reda på vilken kompetens och personlighet som passar de olika posterna.

Egenskaper som är meriterande är att du är en bra människokännare samtidigt som du är intresserad av gruppdynamiska processer. Är du dessutom intresserad av att knyta värdefulla kontakter och tycker att det vore intressant att sitta på andra sidan rekryteringsbordet så ska du söka till valberedningen. Vill du veta mer så tveka inte att ta kontakt med Filip Cornell på 070-777 93 20 eller på valberedningen@borsgruppen.se.

Revisor

Är du intresserad av revision och strävar efter en karriär som revisor? Ta chansen att bli Börsgruppens nästa revisor under läsåret 16/17. Du som revisor kommer att ha ansvaret för att granska att både Börsgruppens ekonomi är ordentligt skött och att styrelsen arbetar i enlighet med stadgarna. Detta görs genom att kontrollera bokföringen samt läsa styrelsens protokoll och närvara på höst och vårmöte.

Vi söker dig som är mycket noggrann med stort intresse för revison och ekonomi. Du kommer under året vara kontaktbar för frågor från framförallt kassör samt kontrollera bokföringen löpande under terminen. Uppskattningsvis kommer du som revisor att arbeta ungefär fyra timmar varje vecka med att granska föreningen. Att vara börsgruppens revisor är en mycket bra merit och du kommer få en unik inblick i hur en karriär inom revision ser ut! Tveka inte att höra av dig om du har några frågor till Börsgruppens Kassör, Rebecca Alnesjö på 070-740 27 70 eller rebecca.alnesjo@borsgruppen.se.

Alla nyheter