Sök till styrelsen 2019/2020


 

Idag öppnar ansökan till Börsgruppens styrelse 19/20. Ta chansen att engagera dig i Börsgruppens styrelse eller övriga förtroendeposter nästa läsår, det ger dig nya kontakter såväl som värdefulla erfarenheter! Läs mer om styrelse- och övriga förtroendeposter på borsgruppen.se.

Vill du vara med och driva universitetets största förening och utvecklas som person inom Börsgruppen? Vi söker dig som är öppen, tycker om att jobba i ett tight team och som har det där extra drivet. Som en del av Börsgruppens styrelse arbetar du aktivt, både inom och utom din specifika roll, med att ständigt förbättra föreningen och arrangera spännande aktiviteter. Du kommer att ha ett stort eget ansvar och varje roll innebär olika utmaningar! Vi söker även ny revisor samt valberedning, vilka inte ingår i styrelsen, som också kräver ett stort engagemang och eget ansvar. Läs mer om vilka poster som finns nedan och ta gärna kontakt med respektive styrelsemedlem om du vill du veta mer om vad varje post innebär.

Tror du att detta är någonting som skulle passa dig, ansök till styrelsen genom att skriva en kortare presentation, max 150 ord, om dig själv och varför just du skulle passa i den specifika rollen. Du har även möjlighet att nominera en person som du tycker passar bra i rollen.
Bifoga din presentation, CV samt ange dina kontaktuppgifter och vilken styrelsepost du söker och skicka det till valberedningen@borsgruppen.se senast söndagen den 24/3.

Vice-/ Ordförande
Vill du driva och utveckla universitets största studentförening, samtidigt som du förbättrar din förmåga att fatta beslut och inspirera ditt team? Då bör du ta chansen att söka till Vice ordförande för Börsgruppen hösten 2018!
Som ytterst ansvarig för samtliga evenemang Börsgruppen arrangerar under året har du stora möjligheter att utveckla ditt ledarskap. Du kommer som Vice ordförande att agera bollplank till resten av styrelsen tillsammans med Ordförande, för att sedan under våren 2019 ta över ordförandeposten.
Som Ordförande får du en unik inblick i Börsgruppens samtliga verksamhetsområden. Det har en möjlighet att vidga ditt kontaktnät både på universitetet men även inom näringslivet då posten innebär att du är Börsgruppens främsta kontaktperson. Ett nära samarbete med styrelsen är en självklarhet och förmågan att samarbeta och kommunicera är central.
Vi söker dig som är driven samt har en stor förmåga att ta initiativ och ansvar. Du brinner för finans och entreprenörskap men framförallt Börsgruppens medlemmar, aktiviteter och framtid. Du har även möjlighet att sitta som VD för Börsgruppen Asset Management AB som förvaltar Börsgruppens överskott.
Har du visioner om att förbättra en verksamhet och både dina och andras prestationer? Missa då inte denna chans att bli Ordförande för universitetets största förening.
För frågor om rollen som Ordförande/Vice ordförande, kontakta Oscar Sandberg via oscar.sandberg@borsgruppen.se eller 073 200 05 02.

Kassör
Har du ett intresse för bokföring och struktur? Gillar du att vara den som har koll på läget och ordning i pärmarna? Har du höga visioner och vill vara med och förbättra Börsgruppens verksamhet? Missa då inte denna chans att bli Kassör för universitetets största förening.
Som Kassör har du, tillsammans med Ordförande, det yttersta ansvaret för Börsgruppens ekonomi vilket innebär ett stort åtagande och ger dig goda erfarenheter inför framtida engagemang. De huvudsakliga uppgifterna som posten medför är att betala fakturor och utlägg, fakturera företag och budgetuppföljning. Utöver nämnda ansvarar Kassören för den löpande bokföringen och upprättande av budget.
Vi söker någon som är initiativtagande och duktig på att planera, grundläggande kunskaper inom bokföring är meriterande men inget krav. Din vilja och engagemang är viktigare.
Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av nästa års styrelse i Börsgruppen.
För frågor om rollen som Kassör, kontakta Rebecka Gärderup via rebecka.garderup@borsgruppen.se eller 070 329 13 54.

Sekreterare/Intendent
Som Sekreterare/Intendent i Börsgruppen jobbar du nära Kassör och Ordförande och ansvarar för att de interna processerna i verksamheten fungerar. Du är ordningsam, strukturerad och tycker om att arbeta med administrativa uppgifter.
Rollen som Sekreterare innebär att du är med på styrelsens möten och för protokoll samt skriver dagordning, i arbetsuppgifterna ingår även att se till att Börsgruppens inventarier är i ordning och du har därför inga problem att självständigt ansvara för att se till att allt som behövs finns.
Rollen innebär också stora möjligheter att ta dig an fler ansvarsområden och du sätter själv gränserna för hur mycket du vill engagera dig utöver dina ordinarie arbetsuppgifter. För denna post är det ett plus att vara en självgående och initiativtagande person.
Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av nästa års styrelse i Börsgruppen.
För frågor om rollen som Sekreterare, kontakta Mona Ebadian via mona.ebadian@borsgruppen.se eller 072 700 82 71.

Ordförande för utbildningsutskottet
Har du ett brinnande intresse för näringslivet? Är du en driven och organiserad person som vill anordna och utveckla spännande evenemang och utbildningar för Börsgruppens medlemmar?
Ordförande för utbildningsutskottet anordnar gästföreläsningar med några av Sveriges största namn inom finansvärldens och näringslivet. Ditt största ansvar är att planera och genomföra dessa föreläsningar tillsammans med dina utskottsmedlemmar som du rekryterar i början av ditt verksamhetsår. Tillsammans tar ni in gästföreläsare, anordnar finansfika, aktieutbildningar, excelutbildningar samtidigt som du har chansen att utveckla nya och spännande evenemang för föreningen. Du kommer även ha en stor betydande roll i ett flertal projekt under verksamhetsåret.
Som person är du social, utåtriktad och kommunikativ. Du är strategiskt lagd samt duktig på att planera och samordna.
Låter det här som en post som du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök till posten som Ordförande för utbildningsutskottet och få en chans att vara en del av styrelsen i Börsgruppen.
För frågor om rollen som Ordförande för utbildningsutskottet kontakta August Johnson via august.johnson@borsgruppen.se eller 072 014 57 46.

Ordförande för analysutskottet
Är du intresserad av aktiemarknaden och företagsanalyser, har det ett fördjupat kunnande inom aktieanalys och goda ledarskapsegenskaper? Om aktie- och företagsanalys är ett av dina största intressen och du gillar att leda projekt, sök då till Ordförande för analysutskottet.
Som Ordförande för analysutskottet är din roll att bygga ett välfungerande team fyllt med aktieintresserade individer, utvärdera utskottets analyser och vidareutveckla utskottet. Under din tid i utskottet kommer du få en stor inblick i hur det är att leda ett större projekt, att guida dina utskottsmedlemmar mot ett mål och inte minst en bättre förståelse och kunskaper kring fundamental företagsanalys och värderingar.
Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av nästa års styrelse i Börsgruppen.
För frågor om rollen som Ordförande för analysutskottet kontakta Erik Almgren via erik.almgren@borsgruppen.se eller 073 020 56 11.

Ordförande för eventutskottet
Tycker du om att anordna event? Är du en person med härligt tagg som skulle ge det lilla extra för att bidra till en så god sammanhållning i Börsgruppen som möjligt?
Som Ordförande för eventutskottet ska du, tillsammans med ditt utskott, planera och anordna Börsgruppens interna event. Arbetsuppgifterna kräver att du är utåtriktad, strukturerad och kreativ. Du ska också leda och inspirera dina utskottsmedlemmar så att ni kan arbeta mot en gemensam målsättning om att integrera Börsgruppens medlemmar. Det är en viktig post för att föreningens medlemmar ska känna gemenskap och samhörighet. Rollen som Ordförande för eventutskottet innebär stora möjligheter att påverka vilka evenemang som ska genomföras under året med målsättningen att verksamhetsåret 18/19 ska bli så festligt som möjligt.
Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av nästa års styrelse i Börsgruppen.
För frågor om rollen som Ordförande för eventutskottet, kontakta Rachna Hirani via rachna.hirani@borsgruppen.se eller 073 679 24 89

Ordförande för marknadsföringsutskottet
Har du ett brinnande intresse för marknadsföring? Vill du vara med och aktivt arbeta för att fortsätta utveckla Börsgruppens varumärke?
Som Ordförande för marknadsföringsutskottet kommer du att ha det yttersta ansvaret för Börsgruppens marknadsföring. Du kommer leda Börsgruppens viktigaste utskott utåt, vars arbete kommer att ha en avgörande roll för Börsgruppens marknadsföring gentemot studenter och företag. Arbetsuppgifterna inkluderar skapandet av broschyrer, affischer och marknadsföring på Börsgruppens sociala medier såsom Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat och nyhetsbrev. Utöver nämnda ansvarar utskottet för utveckling och underhåll av Börsgruppens hemsida samt administration av mailadresser.
Förkunskaper/erfarenhet inom Photoshop eller liknande fotoredigeringsprogram är meriterande men inget krav, det viktigaste är att du har en god planeringsförmåga, uppskattar att arbeta mot deadlines och kan motivera ditt team.
Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av nästa års styrelse i Börsgruppen.
För frågor om rollen som Ordförande för marknadsföringsutskottet, kontakta Anastasia Valestany på 070-7940827 eller anastasia.valestany@borsgruppen.se

Ordförande för näringslivsutskottet

Är du en analytisk person med ledaregenskaper? Har du goda kommunikativa förmågor och ett sinne för affärer och företagsrelationer?
Som Ordförande för näringslivsutskottet kommer du ha det spännande och ansvarsfulla uppdraget att etablera nya företagsrelationer samt underhålla och utveckla de redan befintliga samarbeten. Arbetet kommer att utveckla din ledarskapsförmåga, affärssinne och ge dig en god grund för problemlösning och koordinering.
Det underliggande målet för dig som ledare av utskottet är att stärka Börsgruppens varumärke mot näringslivet. Du kommer fatta viktiga affärsmässiga beslut samt komma i kontakt med många strategi- och ekonomirelaterade frågor. Tillsammans med ditt utskott och projektgrupper kommer du att planera ett flertal större projekt och arbeta för att såväl studenternas som företagens intressen ska bli uppfyllda. Arbetet i företagsrelationer kommer att utveckla din ledarskapsförmåga och affärssinne samt ge dig goda erfarenheter i analys, problemlösning och koordinering.
Vi söker dig som är en inspirerande ledare med högt engagemang och ambitiösa mål. Du ska ha ödmjuk framtoning samt ha god planeringsförmåga.
Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av nästa års styrelse i Börsgruppen.
För frågor om rollen Ordförande för Näringslivsutskottetsom kontakta Christoffer Johansson via christoffer.johansson@borsgruppen.se eller 076 834 33 33.

Valberedning
Du har nu möjlighet att söka till Börsgruppens valberedning! Valberedningen är en oberoende grupp inom föreningen men har trots det en central roll i Börsgruppen då dess uppgift är att nominera kandidater till Börsgruppens styrelse. Börsgruppen strävar efter att ständigt rekrytera de bästa kandidaterna och därför tas rekryteringen på stort allvar. Valberedningen ansvarar för att planera rekryteringsprocessen, hålla i intervjuer med de sökande och slutligen nominera de kandidater mest lämpade för respektive post. Valberedningen kommer även löpande att följa verksamhetens arbete i syfte att ta reda på vilken kompetens och personlighet som passar de olika posterna.
Meriterande egenskaper är att du är en bra människokännare samtidigt som du är intresserad av gruppdynamiska processer. Är du dessutom intresserad av att knyta värdefulla kontakter och tycker att det vore intressant att sitta på andra sidan av rekryteringsbordet ska du absolut söka till Valberedningen!
Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an och utveckla efter dina egna idéer? Sök då till posten och få en chans att vara en del av Börsgruppen nästa år.
Om du har frågor om Valberedningen, kontakta Oscar Sandberg via oscar.sandberg@borsgruppen.se eller 073 200 05 02.

Revisor
Är du intresserad av revision och strävar efter en karriär som revisor? Ta chansen att bli Börsgruppens nästa revisor under verksamhetsåret 19/20. Som Revisor kommer att bära ansvaret för att granska Börsgruppens ekonomi och att styrelsen arbetar i enlighet med stadgarna. Arbetsuppgifterna genomförs genom att kontrollera den löpande bokföringen, läsa protokoll från styrelsemöten och närvara på föreningens årsmöte.
Vi söker dig som är mycket noggrann med intresse för revisions- och ekonomirelaterade frågor. Rollen som Revisor är en mycket bra merit och du kommer få en unik inblick i hur en karriär inom revision kan se ut.
Låter det här som en post du skulle vilja ta dig an? Sök då till posten och få en chans att vara en del av Börsgruppen nästa år.
Om du har frågor om rollen som Revisor, kontakta Valberedningen på valberedningen@borsgruppen.se .

Alla nyheter